Det kan være svært at bevise

Jeg har en rigtig god idé om, hvem der tegner grafitti på væggene, men det er bare ikke nok at have en god idé. Der skal mere til end det, for ellers bliver det bare mig, der peger fingre. Og reelt kan jeg også tage fejl og dermed pege fingre af nogle uskyldige, og det har jeg bestemt heller ikke lyst til. Men da grafitti både er grimt og dyrt at få fjernet, ville jeg og mange andre beboere gerne gøre noget ved problemet, og vi besluttede os for at få sat overvågning op ude på vores fællesarealer, så vi kunne få stoppet hærværket.

Det er en effektiv sikring

Vi fandt hurtigt ud af, at det er rigtig dyrt at få overvågning sat op. Ærgerligt, for det var ellers så god en løsning. Men hvis du sætter det op selv, så er prisen en helt anden – for det samme udstyr. På den måde har alle råd til videoovervågning, og det er på ingen måde svært at sætte op. Vi var et par stykker, der klarede det hos os, og det tog os samlet en formiddag. Men resultatet er vi stolte af.

Nu er der kameraer oppe, og skilte, der fortæller om det. Det har givet os nogle meget pæne vægge uden maling på, og det betyder, at den overvågning virker, som den skal. Vi kunne ikke ønske os mere, for bare den præventive effektiv er fantastisk. Nu sidder de der, og de bliver siddende, for de udfører et vigtigt arbejde her i ejendommen.

Skulle der ske noget herude, og det er der ingen der håber på, så får vi heller ikke bedre vidner end de kameraer. Indtil videre har vi dog kun hygget med at bruge dem og optagelserne til en beboerfilm fra vores sommerfest i gården, der ligger på vores hjemmeside.